Beste goedkope tablet

Wie een nieuwe tablet wil aanschaffen zal hierbij doorgaans een overweging maken tussen wat men wil uitgeven voor een nieuwe tablet en de functionaliteiten en specificaties van het apparaat. Immers, wie een tablet voor kleine en lichtere taken nodig heeft, kan een stuk voordeliger uit zijn dan iemand die echt een krachtige tablet nodig heeft. Bijvoorbeeld een tablet met een groot scherm, hoge kwaliteit pixeldichtheid en een krachtige processor voor het draaien van meerdere grote programma’s op hetzelfde moment.

Prijzen voor tablets variëren van €80,- voor een 7 inch tablet die vooral geschikt is voor het bekijken van films en het lezen van boeken tot tablets van €1400,- die niet onder doen voor een zeer krachtige laptop, maar makkelijker mee te nemen zijn en ook nog eens voorzien zijn van de mogelijkheid om er een simkaart in te plaatsten. Vooral dat laatste blijkt voor veel mensen die een nieuwe tablet aanschaffen een belangrijke overweging. Logisch, want wie veel onderweg is en zonder gedoe altijd toegang tot het internet wil hebben, zal liever niet afhankelijk willen zijn van de beschikbaarheid van een wifi netwerk. Zij kiezen liever voor een tablet met simkaart mogelijkheid zodat zij een internetabonnement bij een provider kunnen afsluiten. Goedkope tablets hebben vaak geen simkaart optie en wie dat echt als essentiële voorwaarde heeft, zal dus net wat meer uit moeten geven, dan wanneer je kiest voor een tablet die alleen via wifi verbinding met het internet kan maken.

Welke tablet is het goedkoopst?

Bij het beschrijven van een goedkope tablet maken we vooral onderscheid tussen de grootte van het apparaat en de vraag of de goedkope tablet de mogelijkheid heeft om een simkaart te gebruiken. Goedkope tablets met een 7 inch scherm zonder simkaart mogelijk zijn te koop vanaf ongeveer €80,- en voor een 7 inch scherm tablet met simkaart mogelijkheid beginnen prijzen zo rond de €160,-. Geef je de voorkeur aan een groter scherm, bijvoorbeeld een 10 inch scherm, dan beginnen prijzen voor een 10 inch tablet zonder simkaart optie  vanaf €225,- en met simkaart optie vanaf €350,-.

Twee tablets die men zeker eens moet bekijken zijn de Samsung Galaxy Tab en de Apple iPad Air. Beide toestellen zijn in verschillende afmetingen te koop en zowel zonder als met simkaart optie aan te schaffen. Beide toestellen behoren tot de meest verkochte tablets in Nederland en dat is  natuurlijk niet voor niets. Zowel Apple als Samsung zijn marktleider en toonzettende producenten van tablets. Hierbij is het bij beide merken opvallend dat zelfs de meeste voordelige varianten tablets over verrassend luxe toepassingen beschikken. Eigenlijk kan je gewoon geen verkeerde aankoop doen wanneer je een Samsung koopt en een Android besturingssysteem fijn vindt of wanneer je een iPad koopt wanneer je voorkeur uitgaat naar iOS.