Kindertablet aanbieding

Een tablet voor je kind voor een leuke prijs? Wij hebben alle kindertablet aanbiedingen van bekende Nederlandse webshops bij elkaar gezet. Er zijn speciale tablets voor kinderen waarop kinderen veilig kunnen spelen. Bekijk hier de beste kindertablet aanbiedingen!

Kindertablet

Een tablet in huis wordt vaak door het hele gezin gebruikt. Ouders gebruiken het toestel vaak om nieuwsberichten te lezen, foto’s op te slaan of te bewerken en mails te versturen. Kinderen gebruiken de tablet vaak voor het spelen van spelletjes of om door het gebruik van educatieve programma’s hun kennis en vaardigheden uit te breiden. Dat is handig, maar met slechts een enkele tablet in huis, kan het soms vechten zijn over wie er aan beurt is om de tablet te gebruiken. Het aanschaffen van een kindertablet voor de kinderen kan om verschillende reden een uitkomst bieden. Kindertablets zijn vaak extra beveiligd, je kan tijdslimieten instellen, bepalen welke apps er gedownload kunnen worden en je kan kiezen welke websites er geblokkeerd moeten worden. Zo weet je zeker dat je kind veilig op een laptop kan spelen.

Tablet voor kinderen

Wie een tablet speciaal voor de kinderen wil aanschaffen heeft hierbij de keuze tussen tablets die echt gemaakt zijn voor kinderen of een gewone tablet. Een tablet voor kinderen kan de voorkeur zijn wanneer je als ouder meer controle hebt over wat je kind precies met de tablet doet. Op speciale kindertablets is namelijk software geïnstalleerd die het mogelijk maakt om bepaalde toepassingen uit of juist in te schakelen. Tablets voor kinderen zijn vaak niet al te krachtig en zijn daarom doorgaans ook wat voordeliger. Wie wat oudere kinderen heeft en hen vertrouwt met hun online activiteiten, zal waarschijnlijk willen kiezen voor een gewone tablet. Je hebt 7 inch kindertablet en een 10 inch kindertablet.

Kindertablet kopen

Een kindertablet is makkelijk te herkennen door de vrolijke kleuren die producten vaak aan de kindertablet geven. Ook wanneer men met het toestel gaat werken, zal men al snel ontdekken dat de tablet op zichzelf gewoon werkt als een normale tablet, maar dat toepassingen allemaal makkelijker te bereiken zijn. Er worden grotere iconen gebruikt en de toepassingen zelf zijn ook aangepast aan de motoriek van kleine kindervingertjes. Een kindertablet kopen is vooral een kwestie van uitproberen. Vraag de verkoper om een demonstratie van het product voordat je overgaat tot aanschaf en vergeet daarbij niet om je kind de tablet te laten uitproberen.

Peuter tablet

Ook voor de allerjongsten kinderen zijn er speciale tablets op de markt. Handig voor wanneer je even een klusje in huis moet doen en de peuter(s) in huis wat afleiding wilt geven. Peuter tablets zijn doorgaans niet zo heel krachtig, maar goed genoeg om een filmpje te bekijken of een van de peuter programma’s te activeren waarmee kinderen op en plezierige manier wat educatieve spelletjes kunnen spelen. De kindertablet Kurio is wellicht een van de betere voorbeelden van een tablet die helemaal gericht is op het gebruik door peuters. Het mooie van dit toestel is dat deze als het ware mee kan groeien.

Tablet voor school

Voor schoolgaande kinderen zijn er natuurlijk ook kindertablets beschikbaar, maar de vraag is in hoeverre die geschikt zijn om op school te gebruiken. Scholen die intensief gebruik maken van tablets, bieden vaak software aan die door kinderen makkelijk te gebruiken zijn in combinatie met bestaande leermiddelen. Deze leermiddelen zijn gebaseerd op het gebruik van programma’s op een echte tablet en niet op een kindertablet. Voor school adviseren wij u daarom een gewone tablet aan te schaffen en de kindertablet echt voor thuis gebruik te houden.

Beste kindertablet

Kies je niet voor een gewone tablet maar een kindertablet, dan heb je de keuze uit drie of vier kindertablets die met kop en schotel boven andere kindertablets uitspringen. Zo is de Kurio Tab Light met een 7 inch beeldscherm de meest verkochte kindertablet in Nederland, op de voet gevolgd door de Waiky Power Tab Kindertablet. Op de derde plek staat de meer krachtige Alcatel 1T7 Family Kindertablet 8 die voor wat oudere kinderen geschikt is en de 10 inch Archos Sense Tablet. Wie bewust kiest voor een kindertablet doet er verstandig aan deze vier tablets eerst eens onder de loep te nemen.