Medion tablet aanbieding

Medion is in vergelijking met andere aanbieders van degelijke tablets, een nieuwkomer op de markt. Het bedrijf bestaat al sinds 1982, werd in 2011 overgenomen door Lenovo, tevens producent van tablets en dat verklaar de grote overeenkomst tussen de modellen die beide producten op de markt brengen. Tablets van Medion kenmerken zich vooral door een strak design, lichtgewicht toestellen en het feit dat er tablets zijn die zowel op Windows als op het Android besturingssysteem werken.

Let op: Medion tablets zijn momenteel niet meer verkrijgbaar in de webshops.

Medion tablet kopen

Bij de aanschaf van een Medion tablet speelt het beschikbare budget natuurlijk een belangrijke rol. En dat is precies waar Medion op inspeelt. In vergelijking met andere merken zijn tablets van Medion redelijk voordelig. Voor een relatief kleine investering, krijgt men toch redelijk wat kwaliteit in huis. Wie een tablet vooral gebruikt voor het lezen van boeken, bekijken van films of foto’s of e-mail, heeft aan een kleine Medion tablet voldoende. Men zal het dan wel moeten doen zonder een groot aantal extra’s die op de grotere varianten van de Medion tablets wel aanwezig zijn, zoals de eerder genoemde vingerafdruklezer. Ook de snelheid zal wat minder zijn, net als de schermresolutie.

Verder zijn Medion tablets opvallend zwaar, gemiddeld zo’n 150 gram zwaarder dan vergelijkbare toestellen en dat geldt niet alleen voor de goedkope versies, maar ook voor de duurdere uitvoeringen. Best vreemd, aangezien de dikte van het toestel, wederom vergeleken met andere merken tablets, een stuk smaller is. 

Goedkope Medion tablet

Medion tablets behoren tot de meest voordelige tablets. Een eenvoudige versie kost rond de €120,- en daar zitten dan alles op en aan wat je minimaal van een tablet mag verwachten. Een leuk extraatje dat je bij een goedkope Medion tablet krijgt, is de ingebouwde GPS. Deze feature is doorgaans iets waar je bij andere merken extra voor moet betalen, maar bij Medion is dat dus een standaard ingebouwde functie op vrijwel alle toestellen.

Een goedkope Medion tablet kun je in vrijwel elke tablet winkel aanschaffen. Online zijn er ook vele winkels die Medion tablets aanbiedeing aanbieden. Medion tablets zijn vaak wel wat zwaarder dan andere laptops. Ben je gewend aan het werken met een lichtgewicht, dan zal een Medion tablet al snel zwaarder in de hand voelen. Ondanks dat zijn het wel prima tablets om mee te werken.

Net als bij grote broer Lenovo geldt dat de kleinere tablets vaak op Android werken en meer geschikt zijn voor thuisgebruik, terwijl grotere apparaten met een 10 inch scherm meer geschikt zijn voor het zwaardere werk. Bij de kleinere modellen Medion tablets ontbreekt vaak de vingerafdruklezer, waardoor snel inloggen niet mogelijk is. Men blijft afhankelijk van een wachtwoord of pincode. Groot pluspunt van zowel de kleinere als grotere toestellen is de pixeldichtheid. Bij een van de goedkoopste modellen zoals de Medion Lifetab is deze bijvoorbeeld 224 pixels per inch, wat behoorlijk scherp is.