Wat kost een tablet?

Wie een nieuwe tablet wil aanschaffen, zal natuurlijk eerst bedenken hoeveel zo’n toestel eigenlijk mag kosten. Immers, iedereen gebruikt een tablet weer voor verschillende doeleinden en de keuze voor de tablet die je wilt aanschaffen, zal voornamelijk bepaald worden door de vraag wat je precies met je nieuwe tablet wilt gaan doen. Des te meer mogelijkheden, des te meer je zult moeten betalen voor je nieuwe tablet.

Er zijn verschillende onderdelen van de tablet die vooral bepalend zijn voor de prijs van je nieuwe tablet. Zo zijn er tablets waarbij je gebruik kunt maken van een simkaart om aansluiting te vinden op het internet. Door een simkaart te gebruiken, in combinatie met een abonnement bij een internetprovider, kun je dan overal snel en eenvoudig toegang hebben tot het internet. Bij andere tablets, zonder de simkaart optie, ben je afhankelijk van de ingebouwde wifi netwerkkaart en kun je alleen via een wifi verbinding toegang krijgen tot het internet. Dat is vooral erg onhandig wanneer je de tablet veel buitenshuis wilt gebruiken.  Verder is het geheugen dat meegeleverd wordt in de tablet een grote factor die de prijs van je nieuwe tablet bepaalt. Des te meer geheugen je tablet heeft,des te sneller deze zal werken.

Ook zijn tablets met een groter geheugen in staat zwaardere programma’s te gebruiken en beter geschikt om meerdere programma’s tegelijkertijd te openen. Tot slot is er de beschikbare ruimte op je tablet, de afmeting van het scherm en het besturingssysteem dat op de tablet wordt gebruikt van grote invloed op de uiteindelijke prijs van een tablet. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil of je tablet is uitgerust met een Android of Windows besturingssysteem of dat er gebruikt wordt gemaakt van het Apple iOS besturingssysteem. Tablets met het iOS besturingssysteem worden vaak onder de naam iPad verkocht en deze zijn vrijwel altijd duurder dan tablets met Android of Windows.

Wat kost een iPad?

Tablets van Apple, de zogenaamde iPads werken zoals gezegd allemaal op het iOS besturingssysteem dat door Apple is ontwikkeld, Dit besturingssysteem wijkt behoorlijk af van de twee andere besturingssystemen, Windows en Android. Een iPad aanschaffen is meer dan een tablet kopen. Naast het feit dat je een schitterend toestel aanschaft, betaal je ook voor een extra stukje veiligheid en natuurlijk de merknaam Apple. Tablets van Apple kosten doorgaans tussen de €350,- voor de eenvoudigere tablets en €1800,- voor de meest luxere uitvoering van de iPad. Deze luxe uitvoering kan eigenlijk gewoon worden vergeleken met de werking van een zeer goede laptop. Vrijwel alles dat je met een MacBook (zoals laptops van Apple worden genoemd) kunt doen, is ook wel mogelijk met de iPad.

Hoe duur is een tablet?

Tablets met het Windows of Android besturingssysteem zijn een stuk voordeliger geprijsd en daarbij is nauwelijks verschil in functionaliteit te merken. Feit blijft dat het besturingssysteem van Apple geheel anders werkt en dat dit voor de gebruiker ook duidelijk te merken is. Wie niet eerder met een toestel van Apple heeft gewerkt, zal zeker in het begin veel ongemak ervaren. Tablets zijn dus voordeliger en prijzen voor een nieuwe tablet met niet al te veel schokkende extra features, beginnen zo rond de €100,-. Prijzen voor de duurdere tablets, waarbij je hier ook moet denken aan tablets die qua functioneren nauwelijks van een laptop zijn te onderscheiden, liggen rond de €700,-. Een van de dingen die alle besturingssystemen gemeen hebben, of dit nu Windows, Android of iOS is, is dat de uiteindelijke prijs die je betaalt vooral afhangt van wat er allemaal wel of niet mogelijk is het met het toestel.