Welke tablet kopen?

Bij de aanschaf van een nieuwe tablet, heb je altijd een hele serie keuzes te maken. En niet iedereen weet precies waar men nu vooral op moet letten wanneer er een nieuwe tablet moet worden aangeschaft. Veel mensen staren  zich vaak blind op de uitstraling van de tablet, die (wanneer je verschillende tablets naast elkaar legt) bij elke tablet eigenlijk een beetje op hetzelfde neerkomt. De afmeting van het scherm is een tweede element waar men op let en dat is wel een belangrijk onderdeel. Wat veel mensen echter niet weten is dat de afmeting van een tablet ook vaak bepaalt wat er allemaal met het toestel kan worden gedaan. In de regel geldt: des te groter de tablet, des te meer je ermee kunt doen en des te duurder de tablet ook zal zijn. 

De opslagcapaciteiten van de tablet, samen met de ingebouwde processor zijn twee andere belangrijke factoren waar men op kan en zal moeten letten. Hierbij hangt het er vooral vanaf wat je met de tablet wilt gaan doen. Heb je een tablet nodig voor kleine taken, zoals het bekijken van filmpjes of foto’s en zo nu en dan je social media kanalen bekijken, dan heb je vaak aan een klein en voordelig toestel voldoende. Wil je echter de tablet voor zwaardere taken en programma’s gebruiken, dan is een grotere tablet wellicht een meer verstandige keuze. Bedenk voor je een nieuwe tablet aanschaft dus vooral eerst wat je precies met de tablet wilt gaan doen!

Wat is een tablet?

Een tablet wordt door veel mensen wel vergeleken met een grote smartphone en een kleine laptop en dat is niet zo heel verwonderlijk. Een tablet werkt, net als je smartphone met apps, maar kan ook zwaardere programma’s draaien, zoals bijvoorbeeld photoshop. Het toestel is ooit vooral ontwikkeld om mensen de mogelijkheid te geven een apparaat onderweg bij zich te hebben waar meer mee kan dan met een smartphone, maar die niet zo zwaar en onhandig is om op straat of in de trein mee te werken.  

Een boek online lezen of een film bekijken is op een laptop in de trein erg onhandig en op een smartphone weer te klein. De tablet biedt hierbij uitkomst. Een tablet mag dus best worden vergeleken met een mini-laptop of een uit de kluiten gewassen smartphone, zolang men maar in de gaten houdt dat de werking van een tablet geheel op zichzelf staan. Naast de vele overeenkomsten die tablets met laptops en smartphones hebben, zijn er namelijk ook veel verschillen. Een tablet is bijvoorbeeld makkelijker mee te nemen dan een laptop en weegt ook veel minder.

Tablet tips!

Sta je op het punt om een tablet aan te schaffen, dan doe je er verstandig aan een aantal zaken in gedachten te houden. Bedenk bijvoorbeeld of je een tablet met of zonder simkaart optie wilt hebben. Een tablet met simkaart is handig voor als je de tablet veel gebruikt op locaties waar geen wifi beschikbaar is. Heb je een tablet zonder simkaart optie dan ben je geheel aangewezen op wifi netwerken om te kunnen surfen op het internet. Let er verder op dat je een goede beschermhoes aanschaft voor de tablet, zodat deze tijdens het verplaatsen niet snel kan beschadigen. Deze beschermhoezen zitten soms bij het apparaat, maar kun je ook als extra accessoire aanschaffen.