Xiaomi tablet aanbieding

Het Chinese bedrijf Xiaomi is een van de nieuwste ontwikkelaars op de markt van smartphones, wearables en tablets. Het bedrijf richt zich vooral op het optimaliseren van het besturingssysteem Android. Daarin slagen ze behoorlijk goed, aangezien het bedrijf in slechts 10 jaar is uitgegroeid tot een van de drie grootste producenten van met name smartphones. Producten van het merk Xiaomi  zijn op de Nederlandse markt nog niet erg sterk aanwezig. Zo zijn tablets van Xiaomi slechts op kleine schaal in Nederlandse fysieke winkels te koop. Pas in 2020 opende Xiaomi  haar eerste eigen filiaal in Amsterdam en naar verwachting zal het Xiaomi-netwerk zich snel uitbreiden naar andere grote steden in ons land. Online kom je tablets van Xiaomi echter vaker tegen en wij hebben de online aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.

Xiaomi tablet kopen

Een Xiaomi tablet kopen betekent dat je niet alleen de mogelijkheid hebt om tegen een aantrekkelijke prijs een tablet aan te schaffen, maar ook nog eens een toestel van een zeer hoge kwaliteit in handen hebt. Zo beschikken zelfs de voordelige tablets van Xiaomi over een standaard 4G verbinding en is de vingerafdrukscanner bij elk toestel standaard ingebouwd. 

Best opmerkelijk, want de meeste merken bieden in de meest voordelige tablets slechts optie tot het gebruik van een wachtwoord of pincode aan. Verder mag gezegd worden dat de kwaliteit van het beeldscherm opmerkelijk goed is en hetzelfde geldt voor de camera.  Zijn er dan ook nadelen? Jazeker! Een hardnekkige klacht over Xiaomi tablets is dat het geluid vaak veel te wensen over laat.

Tablets van Xiaomi werken op het besturingssysteem van Android en omdat dit een Open Source systeem is, staat het productenten vrij om aanpassingen te doen die hun producten (en het besturingssysteem) ten goede komen. Van dat recht maakt Xiaomi dus stevig gebruikt en niet geheel onverdienstelijk. Tablets van Xiaomi mogen dan wellicht wat minder bekend zijn, ze doen zeker niet onder voor tablets van grotere merken.

Goedkope Xiaomi tablet

Tablets van Xiaomi zijn er in de meest uiteenlopende prijsklasse. Wat hierbij vooral op te merken is, is dat ongeacht welke prijsklasse de tablet in valt, aan de mogelijkheden van het toestel weinig af wordt gedaan. Anders gezegd: wie meer geld uitgeeft voor een Xiaomi tablet krijgt er vooral snelheid, veiligheid en helderheid voor terug en niet zozeer een uitbreiding van het aantal mogelijkheden. Net als wat geldt voor vrijwel elk tablet van een willekeurig ander merk, geldt dat des te meer je wilt doen met de tablet, des te groter en krachtiger de tablet zal moeten zijn. Wie een tablet voor thuisgebruik nodig heeft, hoeft niet zo veel geld uit te geven. Wil je echter een goedkope Xiaomi tablet voor het werk gebruiken, dan is dit af te raden en kun je beter wat meer geld uitgeven. Je weet dan zeker dat meer krachtige apps ook snel en zonder problemen op je tablet zullen werken. Bekijk ook de andere tablet aanbiedingen!